Alla hjärtans dag tårta

Nu var det snart 2v sen det var alla hjärtans dag, men jag har inte haft tid att blogga, har fått en hel del tårtbeställningar =) Men ni som följer sockersött på facebook har ju redan sett den.
 
Ett rött hjärta i marsipan.
Ljusa bottnar, blåbärsmousse, vaniljmousse, grädde, marsipan och shimmer gel. Sååå god! =)
 
 
 

Hälsokliniken i Örebro

Vi tar emot friskvårdscheckar & kuponger

Vi ger dig verktyg till bättre hälsa!

Prova våra behandlingar:
Vibrationsträning
Massage
Olika utrensningsbehandlingar t.ex:
Fotdetox/Fot- nagelvård
Infrabastu/kupol

Oxidativstresstest
Matintoleranstest/Mineraltest
Sportprofiltest

Hälsoutbildningar
Stresshantering
Mental träning
Hälsokost
Individuella hälsosamtal

Varmt Välkomna!

Adress:
Hälsokliniken Närke
Karlsgatan 3
703 41 Örebro

Telefon:
019-5072423, 0704619731

Britt-Marie Edstam Karlsson
Distriktssköterska
Hälsocoach
Vikt- och näringsterapeut
Personlig tränare

E-postadress:
[email protected]
Hemsida: http://www.halsoklinikenorebro.se/

Mvh Britt-Marie (Till vänster i bilden)

Bil och hästtårta

Bil och hästtårta till en biltjej och en hästkille.. eller om det var tvärtom ;)
 
Ljusa bottnar, hallonmousse, vaniljmousse, vaniljsmörkräm, marsipan och lite sugar paste
 

BMW Tårta

Fick göra en till biltårta, men den här gången endast loggan.
 
Ljusa bottnar, blåbärsmousse, chokladmousse, vaniljmousse, marsipan och ätbar färg
 
 
 

Biltårta steg för steg

 
Bottnarna gjorde jag i en rund 25cm diameters form. Efter att den svalnat lite så skar jag bort lika mycket på varje sida
 
 
Det som jag skar bort la jag sedan ovanpå resterande bit men åt andra hållet. Sedan skar jag bort det som stack ut utanför tårtan... Svårt att förklara men ni ser ju bild =)
Sedan får man skära till och jämna till kanterna.
 
 
Efter det delade jag undre delen i tre delar och den övre delen i två (för att den övre delen inte skulle bli för hög).
Sedan är det bara att fylla med valfria fyllningar. Jag använde mig utav chokladpudding och vaniljmousse.
Sedan ska den plastas in med plastfolie och stå och safta till sig i kylen till nästa dag. Man kan spackla och täcka direkt men det är bra om den får stå en stund i kylen för att man ska få en "stabil" tårta att jobba med, och för att den saftar till sig.
 
 
Sen spacklade jag med grädde dagen efter. När man spacklar med grädde så måste man pensla den sidan utav sugar pasten eller marsipanen som ska ligga mot tårtan med smör eller olja. Jag använde matolja den här gången. Annars riskar man att grädden "svettas" igenom sugar pasten eller marsipanen dagen efter. Spacklar man med smörkräm så slipper man det.
 
 
Sen är det bara att dekorera och sen in i kylen i tårtkartong eller som den är. Den ska INTE plastas in! 
 

Överblivna tårtmousser

Här mumsar min dotter på överblivna tårtmousser. Riktigt god dessert blir det. 
 
 
Mmmm mums =)

RSS 2.0