Hallonmousse utan gelatin

Har hittat en supergod hallonmousse utan gelatin i! Helt vegetarisk alltså. Vilken sida det var jag hittade receptet på kommer jag tyvärr inte ihåg... Jag har ändrat lite i det med mera hallon och mindre gelesocker för att den inte ska bli för söt. Men den är fortfarande söt och god.
 
Hallonmousse till ca 2 tunna lager i tårtan eller 1 tjockt

250g frysta hallon
ca 0.75dl gelesocker Multi
100g färskost
2dl grädde
...
Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2min.
Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten. Värm upp andra hälften av moset tillsammans med sockret och låt koka i 30sek, låt sedan svalna en aning.
Vispa grädden.
Blanda lite i taget av hallon- sockermoset med hallon- färskost blandningen. Ställ in i kylen i ca 5-10min.
Blanda till sist ned den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåpet innan du fyller tårtan.

Tre födelsedagstårtor

När Jenny fyllde hade jag fullt upp för hon beställde tre helt olika tårtor till samma dag =)
 
Choklad- och pärontårtan har blivit en favorit. Se tidigare inlägg om innehåll.
Sen ville hon ha en med rosa och vitt, glitter och glamour, och den skulle innehålla hallonmousse. Den innehöll även vaniljmousse och vit chokladsmörkräm
Den tredje tårtan innehöll mango och passionsmousse, vaniljmousse och vit chokladsmörkräm
 
 

Hello Kitty tårta

När lilla sötisen Alice fyllde 5 så fick hon en Hello Kitty tårta eftersom hon älskar Hello Kitty. Hon ska även ha barnkalas snart och då ska hon få en barbie-tårta
 
Även den innehöll jordgubbsmousse gjord på färska jordgubbar, vaniljmousse och jordgubbssmörkräm gjord på färska jordgubbar.
 

Super Mario tårta

Noa som fyllde 4 år älskar super mario spelet, så då blev det en super mario tårta. Han var jättestolt över sin tårta fick jag höra sen =)
 
Den innehöll Jordgubbsmousse gjord på färska jordgubbar, vaniljmousse, jordgubbssmörkräm (även den gjord på färska jordgubbar)
Dekorerad med marsipan
 
 

Påsktårtor

Nu var det ett tag sen det var påsk men ni som följer Sockersött på facebook har ju redan sett de här tårtorna
 
Den första tårtan var en godistårta med marsipankycklingar ovanpå
Bottnarna bakade jag i en hålform. Fyllningarna var jordgubbsmousse gjord på färska jordgubbar och vaniljmousse. Tårtan täcktes med jordgubbssmörkräm (även den med färska jordgubbar). Marsipan och godisägg dekorerade jag tårtan med.
 
 
En jättesaftig och god chokladtårta gjordes till mig och familjen. Jag hade inte tid att vänta på att glasyren skulle stelna så därför blev den inte lika fin som det var tänkt =)
 
 
 

Audi tårta

När Robban fyllde 25...(plus några år till) fick han en Audi tårta eftersom som han har en röd Audi. Jag gjorde även små marsipanägg och dekorerade med eftersom det snart var påsk. Ni som följer Sockersött på facebook fick se tårtan innan påsk. Där läggs alla tårtbilder upp samma dag som dem levereras eller dagen efter.
 

Katt-tårta

En tårta med Monicas katter Blacky och Skrållan
 

RSS 2.0