Minimaränger

Här kommer receptet på marängerna som jag gjorde igår.
Det finns flera olika sätt att göra maräng på men det här är det enklaste och snabbaste sättet. Smaken blir det ingen skillnad på. Hittade receptet i tidningen "allt om mat".
 
Till ca 50 maränger eller 100 minimaränger
 
* 3 äggvitor ...
* 2dl strösocker
* 1krm ättiksprit 12%
 
 
Sätt ugnen på 100grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper och spritspåsar med tyll. Ställ fram mindre skålar och ha valfira färger redo (hushållsfärger, pastafärger eller pulverfärger. Använder du hushållsfärg så tänk på att inte ha i för mycket färg, då blir smeten för lös)
Häll äggvitorna i en värmetålig, torr och ren skål (är den inte helt ren från fett så blir det inga maränger). Jag använde en glasskål. Se även till så att du inte får i lite äggula eller vatten. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp på låg hastighet i ca 2min. Öka sedan hastigheten och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Tillsätt ättikan och vispa tills smeten är fast. Ättikspriten är inte nödvändig men den gör smeten fastare. Man ska kunna vända skålen upp och ned utan att smeten rinner ut när det är klart.
Fördela sedan smeten i de mindre skålarna och blanda försiktigt i färg. Spritsa sedan (eller skeda ut om du inte har en sprits) tätt på plåten så får det plats på en och samma plåt. Strö över strössel.
In i ugnen i ca 1½ timme! Eller ca 1 timme för minimaränger. Längst ned i ugnen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0